Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Potvrđena presuda Đakiću zbog slike sa glavom Srbina

Potvrđena presuda Đakiću zbog slike sa glavom Srbina
Foto: N.N. | Potvrđena presuda Đakiću zbog slike sa glavom Srbina
Tanjug

ZAGREB - Opštinski sud u Virovitici donio je pravosnažnu presudu u slučaju Ivana Ðakića, koji je za pravoslavni Božić objavio fotografiju sa odrubljenom glavom Srbina.

Ðakić je osuđen za dva krivična djela, protiv lične slobode i prijetnje i za krivično djelo protiv javnog reda, javnim podsticanjem na nasilje i mržnju.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci uslovno, uz provjeru u roku od tri godine, a mora i da SOS Dječijem selu Hrvatska uplati 20.000 kuna (oko 2.700 evra). 

Presuda je pravosnažna.

Ivan Ðakić (22), sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Ðakića, na Facebooku je Srbima čestitao Božić jezivom slikom na kojoj, prema svemu sudeći, ustaša drži odrubljenu glavu Srbina.

Ðakić je fotografiju objavio na pravoslavni Božić i uz to napisao: "Svim ''prijateljima'' srbićima sretan božić."

Zbog slike koju je objavio Ðakić je uhapšen i proveo je noć u policiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije