Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Požar kod Nove Gorice gasilo 200 vatrogasaca

Požar kod Nove Gorice gasilo 200 vatrogasaca
Foto: N.N. | Požar kod Nove Gorice gasilo 200 vatrogasaca
Srna

NOVA GORICA- Oko 200 vatrogasaca uspjelo je da ugasi veliki požar koji je izbio u opštini Miren-Kostanjevica kod Nove Gorice, u blizini slovenačko-italijanske granice.

Riječ je o jednom od najvećih požara u zadnjih nekoliko godina, a izgorjelo je stotinjak hektara šume, uglavnom borova i niskog rastinja na zapadu Slovenije.

Širenju požara čija je dužina u jednom trenutku bila desetak kilometara, pogodovala je jaka bura, a prema neslužbenim podacima koje prenose mediji, sumnja se da je požar podmetnut.

Požar je gašen i helikopterima, a na požarištu će tokom noći biti dežurna ekipa.

Magistralni put Miren-Opatje selo, koji je zbog intervencije vatrogasnih jedinica bio zatvoren, poslije podne je ponovo otvoren za saobraćaj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije