Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Požar kod Trogira, angažovani helikopter i kanader

Požar kod Trogira, angažovani helikopter i kanader
Foto: Ilustracija | Požar kod Trogira, angažovani helikopter i kanader
Srna

SPLIT - U akciju gašenja požara na području Plano kod Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji popodne su upućeni po jedan kanader i helikopter Oružanih snaga Hrvatske.

U Planom vatra gori na tri lokacije, a sve požare uzrokovali su udari munje, javili su hrvatski mediji.

Na terenu su pripadnici Vatrogasne jedinice Trogir dobrovoljnih vatrogasnih društava Kaštel i Seget.

Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo je da su od početka ovogodišnje protivpožarne sezone 17. juna do juče vazdušne protivpožarne snage bile angažovane u gašenju 13 požara, od kojih osam u Šibensko-kninskoj, te po jednog u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara sprovedeno je i 10 protivpožarnih izviđanja sa er-traktorima, a ukupno su vazdušne protivpožarne snage ostvarile oko 70 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1.900 tona vode.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije