Ex -Yu

Požar na Biokovu, 50 vatrogasaca na terenu, jak vjetar otežava

Požar na Biokovu, 50 vatrogasaca na terenu, jak vjetar otežava
Foto: ELG21/Pixabay/Ilustracija | Požar na Biokovu, 50 vatrogasaca na terenu, jak vjetar otežava

Pedesetak vatrogasaca gasi šumski požar koji je predveče izbio na Biokovu na području Živogošća, a gašenje otežava jak vjetar, rekao je Mario Čovića, komandir Javne vatrogasne jedinice Makarska.

Vatrogasci su dojavu o požaru dobili iza 19 sati, a na požarište su poslane sve raspoložive vatrogasne snage sa šireg makarskog područja. Vatrom su zahvaćene borova šuma i makija, dok stambeni objekti nisu ugroženi.

"Pokušavamo okružiti požar, a nastojaćemo ga staviti pod kontrolu do noći", rekao je Čović u izjavi za Hinu.

Gašenje otežavaju jaki udari vjetra koji dosežu i do 126 km na čas, koliko je najviše izmjereno na tom području u poslijepodnevnim satima.

U 17.30 lokalizovan je požar koji je sat vremena ranije izbio na području Marinove drage na Čiovu. Marin Buble, komandir Operativnog područja Trogir, rekao je da je izgorjelo oko dvije hiljade kvadratnih metara borovine i niskog rastinja.

Orkanska bura koja na mahove duva na splitskom području prouzrokovala je u Splitu, u Manđerovoj ulici, pad komada lima sa stambenog objekta, koji je pritom presjekao energetski kabl. Na intervenciju su izašli vatrogasci iz splitskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije