Ex -Yu

Požar na Mokroj Gori guta 100 hektara, poslate dodatne snage

Požar na Mokroj Gori guta 100 hektara, poslate dodatne snage
Foto: Twitter | Požar na Mokroj Gori guta 100 hektara, poslate dodatne snage
N.N.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo je dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica put Mokre Gore zbog požara koji je u nedjelju popodne.

Pojačanje je poslato kako bi zajednički sa kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu, stavili pod kontrolu vatrenu stihiju. Požar je zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

Požar je izbio na području Brezovice na Mokroj gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume. Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području.

Gašenje požara otežavaju jak vjetar i visoka temperatura. U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vjetar i nepristupačnost terena, Ministarstvo unutrašnjih poslova pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije