Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu

Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu
Foto: N.N. | Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu
Srna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, koji je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da naredne godine u Moskvi učestvuju na paradi povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom.

Šojgu je čestitao Vulinu 75 godina od oslobođenja Beograda, podsjećajući da su Rusija i Srbija podnijele velike žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu i istakao da zemlje cijeni, ne po veličini, već po doprinosu istoriji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin je, zahvalivši što je jubilej oslobođenja Beograda obilježen i u Moskvi, istakao da Srbija u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, te da mnogo veće zemlje mogu da uče od nje.

Ministri, koji su se sastali tokom Sjangšan foruma, usaglasili su se da je vojno-vojna i vojnotehnička saradnja dvije zemlje veoma aktivna i biće razvijana, ukazujući da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsjednika Vučića i Vladimira Putina.

Vulin je rekao da će Srbija i dalje slijediti politiku vojne neutralnosti i da, dok je Vučić na njenom čelu, nikada neće biti dio NATO-a ili bilo kojeg drugog vojnog saveza.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije