Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu

Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu
Foto: N.N. | Poziv Vučiću i vojnicima Srbije na paradu u Moskvu
Srna

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Pekingu sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, koji je pozvao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i pripadnike Vojske Srbije da naredne godine u Moskvi učestvuju na paradi povodom 75 godina od pobjede nad fašizmom.

Šojgu je čestitao Vulinu 75 godina od oslobođenja Beograda, podsjećajući da su Rusija i Srbija podnijele velike žrtve u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu i istakao da zemlje cijeni, ne po veličini, već po doprinosu istoriji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vulin je, zahvalivši što je jubilej oslobođenja Beograda obilježen i u Moskvi, istakao da Srbija u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, te da mnogo veće zemlje mogu da uče od nje.

Ministri, koji su se sastali tokom Sjangšan foruma, usaglasili su se da je vojno-vojna i vojnotehnička saradnja dvije zemlje veoma aktivna i biće razvijana, ukazujući da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou zahvaljujući dobrim i prijateljskim odnosima predsjednika Vučića i Vladimira Putina.

Vulin je rekao da će Srbija i dalje slijediti politiku vojne neutralnosti i da, dok je Vučić na njenom čelu, nikada neće biti dio NATO-a ili bilo kojeg drugog vojnog saveza.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije