Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Prava Crna Gora: Napad u Beogradu poruka vjerujućem narodu i SPC

Prava Crna Gora: Napad u Beogradu poruka vjerujućem narodu i SPC
Foto: Kurir.rs | Prava Crna Gora: Napad u Beogradu poruka vjerujućem narodu i SPC
Srna

PODGORICA - Činjenica da se pokušaj ubistva crnogorskog biznismena Miodraga Davidovića, ktitora i otvorenog protivnika Mila Đukanovića, dogodio dok je on bio u društvu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija, ukazuje da je riječ o poruci i ovom vladici, a time i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Riječ je, očigledno, o namjeri određenih struktura i centara, a u jeku najvećeg najavljenog nasrtaja na crkvu u Crnoj Gori, da se radikalizuju odnosi i zastraše svi koji rade na očuvanju i opstanku kanonske crkve, istaknuto je u saopštenju.

"Pucanj u grupu u kojoj se nalazi i vladika Joanikije legitimno otvara sumnju u to i da je vladika naše crkve bio meta ovog krivičnog djela", navedeno je u saopštenju.

Imajući u vidu da je za 21. decembar najavljen opštenarodni sabor za odbranu kanonske crkve u Crnoj Gori, u Nikšiću, gradu za koji se vezuju i Davidović i vladika Joanikije, ukazuje, ističu iz Prave Crne Gore, još više da je meta ovog napada zapravo Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

"Prava Crna Gora želi Davidoviću brz oporavak, a vjerujuće ljude u Crnoj Gori poziva da se, i zbog ovoga, u što većem broju okupimo u Nikšiću", istaknuto je u saopštenju.

Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović ranjen je sinoć u pucnjavi u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije