Ex -Yu

Milanović glasao pa se obrušio na Plenkovića

Milanović glasao pa se obrušio na Plenkovića
Foto: Matija Habljak/PIXSELL | Predsjednik Hrvatske glasao pa se obrušio na Plenkovića

U Hrvatskoj se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora. U 7 sati otvoreno se više od 6500 biračkih mjesta na kojima će se moći glasati do 19 sati, do kada je na snazi izborna ćutnja.

U biračke popise upisano je 3 miliona i 773 hiljade birača, 127 hiljada manje nego prije četiri godine. S prebivalištem u Hrvatskoj ih je 3 miliona i 511 hiljada, a bez prebivališta u njoj aktivno registrovanih je 222.300 birača. 

U 10 sati glasao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Komentarisao je navodno Plenkovićevo kršenje izborne ćutnje. 

"Imate premijera koji ni danas nije odolio divljati i pričati gluposti o kršenju ustava, poštivanju zakona. Za pješački da, ali krivični zakon ne", rekao je Milanović.  

Povezane vijesti:

Plenković nakon glasanja pričao o BiH: Da li je prekršio izbornu ćutnju?

"Želim Hrvatsku u kojoj se ne krade i ne pljačka. EU fondovi će se koristiti više i neće se krasti", rekao je Milanović.

"Pobijedio sam na izborima za predsjednika. Onda nisam glasao na izborima i nisam imao nikakvog posla sa svojom bivšom strankom, držao sam se sa strane i na lokalnim izborima. Onda sam na kraju u ovoj poziciji, to je reakcija na divljaštvo", rekao je.

"Sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu", rekao je o Plenkoviću i HDZ-u i dodao da HDZ motiviše ljude da ostanu kući, onih osim koji glasaju za HDZ.  

"HDZ ih motivira da ostanu doma, osim onih za HDZ", 

"Drago mi je doći ovdje, oba sina su mi išla ovdje, i ja se vraćam u svoju osnovnu školu, dolazim biciklom..."; rekao je Milanović, piše Index

"Očekujem razgovore i dogovore sa svima koji ne žele da se pljačka i krade", rekao je. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije