Ex -Yu

Predsjednik Srbije poručio građanima Banja da se drže

Predsjednik Srbije poručio građanima Banja da se drže
Foto: N.N. | Predsjednik Srbije poručio građanima Banja da se drže

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u telefonskom obraćanju građanjima sela Banje da se drže i da će im država Srbija pomoći koliko može.

"Nadam se da ćemo se videti u boljim prilikama. Želim zdravlje i sve najbolje vašim porodicama", rekao je Vučić u obraćanju mještanima sela Banja, srpske enklave u opštini Srbica, u koju danas nije mogao da stigne nakon što su bivši pripadnici terorističke OVK postavili barikade na putevima južno od Ibra.

Vučić je govorio telefonom sa puta gdje ga je zaustavila patrola Kosovske policijske službe i onemogućila prolaz ka Banjama, a mještani su ga slušali preko razglasa.

Predsjednik Srbije je rekao za RTS da je odustao od puta u Banje da ne bi ugrozio Srbe koji tamo žive.

"Neki vole puške da spremaju, ja ne volim, ali nisam nešto uplašen. Neću nikada pozivati na oružje, ali nećemo nikada dozvoliti da se puškama ili bilo čime iživljavaju nad našim narodom", poručio je Vučić nakon što je položio vijenac na mjestu ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića uz Kosovskoj Mitrovici.

On je ponovio da uoči puta nije pominjana zabrana odlaska u Banje, a da za eventualni odlazak helikopterom Kfor nije dobio odobrenje iz Napulja.

Vučić je naveo da su neka od lica među okupljenima na barikadama dobro poznata i da je "jasno da iza toga stoji zvanična Priština".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije