Ex -Yu

Preduzetnici traže ostavke hrvatskih ministara zbog kršenja propisa

Preduzetnici traže ostavke hrvatskih ministara zbog kršenja propisa
Foto: pixabay.com/ilustracija | Preduzetnici traže ostavke hrvatskih ministara zbog kršenja propisa

Hrvatsko udruženje Glas preduzetnika trži ostavke svih ministara koji su za vrijeme "zaključavanja", usljed virusa korona posjećivali "Klub", u vlasništvu uhapšenog šefa uprave Janafa Dragana Kovačevića.

Kovačević je uhapšen sa još 10 osoba zbog sumnje da je umiješan u korupciju.

Zahtjev je na društvenim mrežama objavio jedan od osnivača Udruženja Dražen Oreščanin, prenio je hrvatski portal Index.

U objavi se navodi da je stav tog udruženja da bi svi ministri, pomoćnici i državni sekretari koji su bili u pomenutom Kovačevićevom klubu tokom trajanja mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata od 19. marta do 11. maja ove godine trebalo odmah da podnesu neopozive ostavke.

Najmanje su, kažu, tri razloga za to: svjesno kršenje propisanih mjera, neprijavljivanje kršenja propisanih mjera i licemjerje i dvostruka pravila zbog kažnjavanja ugostiteljskih objekata bez razloga, dok su oni lično kršili ista ta pravila.

Najavili su da će zahtijevati i pokretanje istrage o svim nelegalnim i neprijavljenim radnjama kluba uključujući točenje pića bez dozvole, neplaćanja PDV-a, neplaćanja ZAMP-a i svega ostaloga od početka funkcionisanja, naveo je Oreščanin.

Index je prethodno objavio da su najmanje tri ministra iz vlade Andreja Plenkovića posjećivali klub Dragana Kovačevića u Slovenskoj ulici u Zagrebu.

Riječ je o ministrima Olegu Butkoviću, Tomislavu Ćoriću i Josipu Aladroviću, koji je i u rodbinskim vezama sa uhapšenim Kovačevićem.

U tom klubu je, navode, radio šank, izdavala su se pića bez računa, imao je i konobara, ali Državna inspekcija nikada nije ušla u taj prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije