Ex -Yu

Prekinut lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru

Prekinut lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru
Foto: AA | Prekinut lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru

PODGORICA - Crnogorska policija prekinula je međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru, saopšteno je danas uz podatak da su podnesene krivične prijave protiv 11 osoba, od kojih je sedam uhapšeno.

Kako prenosi RTCG, krivične prijave podnesene su zbog osnovane sumnje da su te osobe počinile krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droga.

"Zbog sumnje da su počinili navedena krivična dela lišeno je slobode sedam lica i to S.P, M.P, T.P, Đ.P, M.P, R.S. i B.B, sve lica iz Tivta, dok se za D.Đ. i B.M. i još dva lica intenzivno traga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je na području Tivta, zajedno sa službenicima CB Herceg Novi i OB Tivat, pretresla stanove i druge prostorije na 11 lokacija i tom prilikom pronašla i oduzela sumnjive predmete.

"Pretresima su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem", navode u policiji. 

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije tim krivičnim djelima stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

"Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenjem finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet. Realizacija predmeta ''Manjifiko'' je još jedan primer odlične međunarodne saradnje službenika Uprave policije sa partnerskim službama drugih država", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije