Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Preminula maturantkinja zaražena koronom, razred u izolaciji

Preminula maturantkinja zaražena koronom, razred u izolaciji
Foto: N.N. | Maturantkinja zaražena koronom preminula u Splitu
N.N.

SPLIT - Maturantkinja Ekonomsko-upravne škole preminula je u Splitu. U bolnici joj je napravljen test na korona virus i pokazao se pozitivnim.

Kako saznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali, mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

"Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na korona virus. Što je izazvalo, teško je reći", govori medicinski radnik za Dalmatinski portal.

Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kiseonika u tjelesnim ćelijama. Ali, tačan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Direktor ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

"Iz klupe na groblje", u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.

U najnovijoj objavi splitskog štaba piše sljedeće: "Prema izvještaju KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije