Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Preminula trinaestogodišnja odbojkašica

Preminula trinaestogodišnja odbojkašica
Foto: Ilustracija | Preminula trinaestogodišnja odbojkašica
N.N.

Trinaestogodišnja djevojčica M.M. kojoj je na treningu Ženskog odbojkaškog kluba Subotica pozlilo preminula je u gradskoj bolnici uprkos trosatnim naporima ljekara da joj se spasi život, prenijeli su u utorak subotički mediji.

Djevojčica je, kako je javila "Radio televizija Vojvodina" (RTV)  bila na prvom odbojkaškom treningu, a pozlilo joj je već nakon nekoliko minuta laganog zagrijavanja.

Oni koji su se zatekli u dvorani odmah su reagovali i pritekli joj u pomoć. Na mjesto događaja u rekordnom roku stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje joj je ukazalo medicinsku pomoć i prevezlo je na Odjeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

"Nastavljene su započete mere kardiopulmonalne reanimacije, ali je i pored svih preduzetih dijagnostičko-terapijskih procedura koje su intenzivno preduzimane gotovo puna tri sata došlo do letalnog ishoda", saopštili su iz bolnice.

Tijelo preminule djevojčice biće poslano na obdukciju u Klinički centar Vojvodine kako bi bio utvrđen uzrok smrti članice Ženskog odbojkaškog kluba Subotica, prenosi Hina.

Prije tri dana, pod sličnim okolnosti, preminuo je Filip Matković, član Kickboxing kluba Omega iz Slavonskog Broda.

Nekoliko sati nakon što mu je pozlilo tokom meča na tradicionalnom kickboxing turniru Posavina Open Odžak 2018., a uprkos borbi ljekara za njegov život, 16-godišnji mladić je preminuo.

(Radiosarajevo.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije