Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Preševo: Paketi droge u tajnom bunkeru u podu kamioneta

Preševo: Paketi droge u tajnom bunkeru u podu kamioneta
Foto: N.N. | Ilustracija
Tanjug

BEOGRAD - Carinici su danas oko podne, u saradnji sa policijom, spriječili krijumčarenje veće količine droge na ulazu graničnog prelaza Preševo.

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Sjeverne Makedonije ka Sloveniji.

U saopštenju se navodi da mjerenje otkrivenih paketa još nije završeno, a nakon toga biće saopštena tačna količina zaplijenjenog narkotika.

Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podne na teretni terminal prelaza Preševo, gdje ga je iskusni carinik izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.

Ubrzo se pokazalo da je profilisanje putnika i vozila urodilo plodom, te da je carinski službenik s pravom posumnjao da kamionet nije prazan kako se naizgled čini. 

Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namijenjenom, objektu na prelazu, saopštila je Uprava carina.

Nije lako bilo naći tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera, jer je bio dobro zakamufliran, što je ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari. 

Naime, naišavši na specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, bilo je jasno da je riječ o prostoru koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe. 

Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili i tada su se pred njima ukazali paketi puni narkotika za koji se osnovano sumnja da je riječ o marihuani. 

Vozač kamioneta je, po svemu sudeći kurir, jer je službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda, gdje će ga sačekati primaoc robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera.

Najčitanije