Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Prijave protiv 23 osobe zbog auto-litije u Nikšiću

Prijave protiv 23 osobe zbog auto-litije u Nikšiću
Foto: Screenshot/YouTube/Ilustracija | Prijave protiv 23 osobe zbog auto-litije u Nikšiću
Tanjug

NIKŠIĆ - Nikšićka policija prekršajno je procesuirala 23 osobe zbog organizovanja auto-litije ulicama Nikšića u nedjelju, 2. avgusta, u znak protesta zbog spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je večeras iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U događaju 2. avgusta učestvovalo je ukupno 130 vozila, navodi se u saopštenju.

Zbog isticanja zastave druge države, što je prekršaj prema Zakonu o javnom redu i miru, odgovaraće četiri osobe, tri osobe će odgovarati zbog nedoličnog ponašanja na javnom mjestu, dok će jedno lice prekršajno odgovarati zbog omalovažavanja policijskog službenika, precizira se u saopštenju MUP-a.

Osim toga, kontrolom učesnika organizovane kolone, policijski službenici su utvrdili da je šest osoba upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, dok je sedam lica upravljalo neregistrovanim vozilima, a dva lica nisu postupila na propisani znak policijskog službenika.

Ovih 15 osoba će odgovarati za prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

U nekoliko gradova Crne Gore u nedjelju uveče su održane auto-litije, u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovijesti, koji Srpska pravoslavna crkva ocjenjuje kao udar na nju i njenu imovinu u Crnoj Gori.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije