Ex -Yu

Prištinski mediji: Pacolijev avion sa kosovskim liderima zalutao u vazdušni prostor RS

Prištinski mediji: Pacolijev avion sa kosovskim liderima zalutao u vazdušni prostor RS
Foto: N.N. | Prištinski mediji: Pacolijev avion sa kosovskim liderima zalutao u vazdušni prostor RS

PRIŠTINA - Avion, kojim su lideri kosovskih institucija otputovali u Brisel, gdje se danas održava još jedna runda razgovora u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, pogrešnim navođenjem iz kontrolnog tornja u Tirani, zalutao je u vazdušni prostor Republike Srpske, koji kontorlišu srpske nadležne službe.

Ovu vijest je objavio sinoć direktor prištinske televizije "Kljan Kosova", Baton Hadžiju, koji se nalazio u avionu, inače, u privatnom vlasništvu zamjenika premijera Bedžeta Pacolija.

Umalo diplomatski incident

A sve to, kako navodi "Gazeta express", dogodilo se zbog nebrige kontrolnog tornja aerodroma u Tirani, koji je avion sa kosovskim političkim liderima umjesto prema Brindiziju, usmjerio u vazdušni prostor Republike Srpske.

U avionu su, pored Pacolija, bili još predsjednik parlamenta Kadri Veselji, premijer Ramuš Haradinaj i zamjenik premijera Fatmir Ljimaj.

 

Tači bio u drugom avionu

U avionu, međutim, nije bio i predsjednik kosovskih institucija Hašim Tači, što nije prvi put da on ne putuje zajedno sa svojim kolegama.

Poslednji primjer je samit EU i Zapadni Balkan održan u Sofiji, kada je Tači došao odvojeno od Haradinaja.

Hadžiju je, navodi portal, rekao da je mogućnost da bivši pripadnici terorističke OVK (Veslji, Haradinja i Ljimaj) "padnu u ruke Srba" izbjegnuta zahvaljujući Pacoliju, koji je pilotu aviona naložio da se vrati u Tiranu, odake su ponovo poletili ka Briselu, ovog puta sa novim koordinatama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije