Ex -Yu

Priveden Indexov novinar

Priveden Indexov novinar
Foto: N.N. | Priveden Indexov novinar

ZAGREB - Hrvatska policija privela je jutros novinara Indexa Gordana Duhačeka zbog, kako navodi taj portal, korišćenja skraćenice za "Svi policajci su kopilad" i satirične obrade pjesme "Vilo Velebita".

Kako objašnjava Index, Duhaček je juče, pri ulasku u Hrvatsku iz BiH, obaviješten da ga traži policija i otišao je sinoć sam u policijsku stanicu, ali je jutros priveden na zagrebačkom aerodromu, odakle je trebalo da ide na službeni put.

Index prenosi da je Duhacek priveden zbog dvije objave na Tviteru - jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko nedjelja.

U objavi iz 2018. godine Duhaček je na Tviteru koristio skraćenicu A.C.A.B (All Cops Are Bastards), dok je u drugoj, na satiričan način, obradio hrvatsku patriotsku pjesmu "Vilo Velebita", koju je preimenovao u "G**** Velebita".

"Ispričao je i kako su ga na podu poprskali suzavcem te kako su ga u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i sl." Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!", napisao je Duhaček u julu 2018. godine na Twitteru.

 

Riječ je bila o policijskoj intervenciji u jedan zadarski fast food, a o čemu se tih dana intenzivno pisalo.

Drugi sporan tvit je satirična obrada pjesme "Vilo Velebita", a koju je na svom Twitteru preimenovao u "Govna Velebita".

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u avgustu, a odmah je prijavljen.

"Domoljubi su me zbog persiflaže "Vile Velebita" prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim "slučajem". Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna", napisao je Duhaček tada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije