Ex -Yu

Privedeno više osumnjičenih za napad na Srbe kod Knina

Privedeno više osumnjičenih za napad na Srbe kod Knina
Foto: PU šibensko-kninska | Privedeno više osumnjičenih za napad na Srbe kod Knina

ZAGREB - Policija u Šibeniku privela je više osumnjičinih za napad na Srbe u selu Uzdolje kod Knina, kada je povrijeđeno nekoliko osoba, javio je jutros HRT, pozivajući se na nezvanične izvore.

Portparol Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor rekla je da se intenzivno obavljaju kriminalistička istraživanja, te da se u policijsku stanicu dovode osobe koje bi se mogle povezati s napadom, kao i osobe koje bi mogle uputiti na krivce. 

U mjestima Uzdolje i Đevrske u okolini Knina, prije sedam dana tokom prenosa fudbalske utakmice u dva kafića napadnuti žitelji srpske nacionalnosti. 

HRT prenosi da su maskirani napadači u Uzdolju verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića i da je tom prilikom pet osoba lakše povrijeđeno, među njima i maloljetnik koji je zadržan u kninskoj bolnici. 

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama, te počeli da razbijaju i da ih tuku. 

Napad je okarakterisan kao krivično djelo iz mržnje i izazivanje nereda, naveo je HRT. 

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je ranije da napad na Srbe na području Knina odlike skvadrističke grupacije i da nisu slučajni i spontani. 

Uzdolje je mjesto s većinski srpskim stanovništvom, a gosti u kafiću gledali su fudbalsku utakmicu "Jang bojs"-"Crvene zvezde". 

Napadači, ako im bude utvrđena krivica, mogu dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, dodaje HRT. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije