Ex -Yu

Produžen pritvor pripadnicima "balkanskog kartela"

Produžen pritvor pripadnicima "balkanskog kartela"
Foto: Pixnio | Produžen pritvor pripadnicima "balkanskog kartela"

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za 13 pripadnika organizovane kriminalne grupe, takozvanog balkanskog kartela.

Oni se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina.

Pritvor im je danas produžen za još 30 dana, rekla je za "Tanjug" Milica Veličković iz Višeg suda u Beogradu.

Naredbom o sprovođenju istrage Javnog tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom Miroslavu Starčeviću je stavljeno na teret izvršenje tri krivična dJela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenom Mladenu Lazareviću je stavljeno na teret izvršenje dva krivična dJela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću, Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Mirku Pavloviću, Vladanu Saldu i Ljubiši Lindu stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog dJela i to neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal naredbom o sprovođenju istrage, obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode.

Od toga dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Peruu; Zoran Jakšić, a Deniz Mihajlović nalazi u pritvoru po rJešenju Kraljevine Nizozemske, dok se Aleksandar Ilić nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu, prenosi "b92".

Četiri lica nalaze se u bjekstvu.

Na saslušanju u tužilaštvu 11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su iznijeli osumnjičeni Ljubiša Lindo i Radisav Radović koji su negirali krivicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije