Ex -Yu

Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru (VIDEO)

Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru (VIDEO)
Foto: Pixnio | Proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru (VIDEO)

​NOVI PAZAR - Uslijed obilnih kiša praćenih gradom, Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara donio je odluku o proglašenju vanredne situacije.

"Povećani su vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške, a situacija je najozubiljnija na području Trnavice, a prema dojavama meštana, dosta seoskih puteva je neprohodno. Sva mehanizacija javnih preduzeća, privrednih subjekata je na terenu kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u prvobitno stanje", rekao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje riječnih tokova.

Gradski štab apeluje na građane da u vrijeme nepogoda budu u svojim kućama, a naročito brinu o kretanju djece koja idu u školu. Po građane je najbezbjednije da se pridržavaju upozoranja i obavještenja Štaba, da izbjegavaju približavanje riječnim obalama i da naročito obrate pažnju na bezbjednost djece u naseljima oko rijeka.

Probleme koji eventualno mogu da nastanu uslijed novih padavina, kao i štete prouzrokovane obilnim kišama i gradom, građani mogu prijaviti Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja), prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije