Ex -Yu

Pronađena salmonela u svinjetini u Hrvatskoj

Pronađena salmonela u svinjetini u Hrvatskoj
Pronađena salmonela u svinjetini u Hrvatskoj

Bakterija salmonela utvrđena je u mljevenom svinjskom mesu s rokom trajanja do 24. marta 2017., proizvođača PPK Karlovačke mesne industrije, koje je na tržište stavio trgovački lanac Lidl Hrvatska, obavijestilo je danas hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede koje je opozvalo taj proizvod.

"Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda mljevenog svinjskog mesa, LOT 7077, roka trajanja 24. 3. 2017., zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella spp.", stoji u obaviještenju za potrošače, objavljenoj na internetskoj stranici Hrvatske agencije za hranu.

Ministarstvo je 31. marta 2017. zaprimilo obavijest od subjekta u poslovanju s hranom Lidl Hrvatska da je tokom redovite samokontrole u mljevenom svinjskom mesu utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijumima za hranu", navodi Ministarstvo poljoprivrede.

S obzirom na to da je trajnost proizvoda istekla i uzimajući u obzir mogućnost njegova zamrzavanja u domaćinstvima, Lidl Hrvatska poziva potrošače da taj proizvod vrate u najbližu poslovnicu.

(jutarnji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije