Ex -Yu

Pronađenih 7.000 evra vratila vlasniku i odbila nagradu

Pronađenih 7.000 evra vratila vlasniku i odbila nagradu
Foto: Ilustracija | Pronađenih 7.000 evra vratila vlasniku i odbila nagradu

Jasna Vrhovac, jedna od pokretačica grupe #pomozimo - riječka građanska inicijativa, na Facebooku je otkrila da je pronašla kovertu sa značajnom količinom novca i zamolila vlasnika da joj se javi.

Rekla je da se u koverti nalazi papir i novčanice u kunama i evrima, pa da će vlasnik znati šta piše na tom papiru, kao i o kojoj cifri novca se radi. Problem je brzo riješen i vlasnik se javio.

"Na koverti je pisalo 'Tata', na papiru koji je bio u njoj popis ljudi kojima treba da vrate novac (samo imena, bez prezimena) i 7.000 evra i 200 kuna. Sin je ocu po prijatelju iz Njemačke poslao novac da plati dugove i račune od banke, jer im je kuća trebala biti prodata zbog dugova", prenosi "RTL" objašnjenje Jasne Vrhovac.

Njen post je objavilo više korisnika, pa je došla i do žene prijatelja koji je novac predao ocu. Vlasnik je želio da ostane anoniman, a Riječanka se zahvaljuje svima koji su pomogli.

U znak zahvalnosti, gospodin čiji je novac Jasni je ponudio 1.000 evra iz koverte, međutim ona je to odbila. Ipak, sa čovjekom je dogovorila nešto drugo.

"Gospodin koji je izgubio novac je pod velikim stresom. Živi na Krku u kući u kojoj je jedan stan opremio kao apartman, te ga iznajmljuje i od toga trenutno živi i prehranjuje sebe, suprugu i kćer studentkinju", napisala je ova Riječanka na svom Facebook profilu.

Umjesto novca, Jasna je prihvatila ponudu za besplatno dvonedjeljno ljetovanje na Krku - ali ne za sebe.

"Složili smo se da će sljedeće godine imati goste koji ne mogu svojoj djeci da priušte ljetovanje i koji nikada nisu vidjeli more", rekla je Jasna Vrhovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije