Ex -Yu

Protest u Podgorici: Omogućite nam siguran život

Protest u Podgorici: Omogućite nam siguran život
Foto: Anadolija | Protest u Podgorici: Omogućite nam siguran život

PODGORICA - Grupa građana nezadovoljna bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori večeras je na protestu u Podgorici zatražila od institucija da građanima omoguće siguran život i da na ulice izlaze bez straha.

Ispred zgrade Skupštine Crne Gore okupilo se nekoliko desetina građana, koji su nezadovoljni bezbjednosnom situacijom u crnogorskim gradovima.

Organizatori okupljanja su podsjetili da se u prva tri mjeseca u Crnoj Gori dogodilo 12 eksplozija, šest napada vatrenim oružjem, da su povrijeđene četiri, a ubijene tri osobe.

"Zbog stalnih ubistava i podmetanja eksploziva koje su postali crnogorska svakodnevica sve veći broj građana Crne Gore osjeća duboku ličnu, pravnu, imovinsku i svaku drugu nesigurnost", istakli su organizatori.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Jedan od organizatora Omer Šarkić rekao je da je "ravno ubistvu", ako se naviknu da su bombe i ubistva njihova svakodnevica.

Bojana Mišković je istakla da je riječ o građanskom, a ne političkom skupu i da je trebalo da dođe više građana.

Novinar Duško Vuković izrazio je bojazan kao građanin, "jer se svijet podzemlja umiješao u svijet normalnosti".

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Vuković je od nadležnih institucija zatražio da "ljude iz podzemlja zadrže u njihovom paralelnom svijetu, a da građanima ostave javne površine".

Učesnici protesta "Za život bez straha" su u mirnoj šetnji obišli i zgradu Vlade Crne Gore. Protest je završen na Trgu nezavisnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije