Ex -Yu

Protesti u Zagrebu, radnici donijeli fekalije pred Vladu

Protesti u Zagrebu, radnici donijeli fekalije pred Vladu
Foto: Tanjug | Protesti u Zagrebu, radnici donijeli fekalije pred Vladu

ZAGREB - Na Trgu Svetog Marka u toku je protest radnika Uljanika i Trećeg maja.

Osam autobusa s otprilike 400 radnika Uljanika, kojima se u Rijeci priključilo još deset autobusa s radnicima 3. maja, stiglo je danas u Zagreb.

Nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, radnici su rekli da za sada ostaju u štrajku.

"Primio nas je premijer s tri ministra. Dobili smo informacije da će plaća biti do kraja tjedna, možda čak i dvije. Intenzivno pregovaraju s bankama. Zasad ostajemo u štrajku. Pregovara se s više banaka. Kad dobijemo plaću za srpanj prekidamo štrajk. I ministri misle da u restrukturiranje treba ići s novom upravom", kazali su predstavnici sindikata nakon sastanka s premijerom i ministrom.

"Vlada je u kontaktu s Europskom komisijom. Vidite što se dešava, vladi nije do toga da ima nezadovoljne radnike pred zgradom. Nisu nam rekli što su dogovorili s Europskom komisijom, ali dogovorili su neki modalitet", dodali su.

Foto: Screenshoot / Index.hr
Foto: Screenshoot / Index.hr

U međuvremeu, radnici koji protestuju ispred zgrade Vlade Hrvatske donijeli su izmet u peleni, prenosi "Index.hr" i dodaje da je policija legitimisala osobe koje su to uradile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije