Ex -Yu

Protiv Lečića će ipak biti podnijeta krivična prijava? (IZMIJENJENO)

Protiv Lečića će ipak biti podnijeta krivična prijava? (IZMIJENJENO)
Foto: Tanjug | Protiv Lečića će ipak biti podnijeta krivična prijava?
N.N.

Krivična prijava protiv glumca Branislava Lečića, povodom optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld biće podnijeta Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, pišu beogradski mediji.

Srpska glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika kog optužuje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila krajem marta ove godine, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi, prenosi Blic.

Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznijela da je on misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Štajnfeld je ranije izjavila da ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svijetu filma i koja se takođe bavi produkcijom, ali ime nije željela da otkrije. Međutim, to je učinila prije izvjesnog vremena, kada je i objelodanila da se radi upravo o Lečiću.

Branislava Lečića je, poslije Danijele Štajnfeld, za seksualno napastvovanje optužila i glumica Merima Isaković. Ona je rekla i da je spremna da svjedoči protiv Lečića, za koga u ispovijesti “Nedeljniku” tvrdi da je seksualno napastvovao 1978. godine.

Lečić je 26. marta bio u policijskoj stanici 29. novembar gdje je dao izjavu povodom optužbi koje je protiv njega podnijela glumica Danijela Štajnfeld.

"Moja izjava je data tamo gdje treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtjev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo", rekao je Lečić tada.

Kasnije se oglasio rekavši da je prošao poligrafsko ispitivanje.


Napomena: 

U prvobitnoj verziji teksta preuzetog sa portala "Blic.rs" navedeno je da je prema svjedočenju Štajnfeldove ona "silovana 2012. godine u glumčevoj vikendici u Ritopeku".

Međutim, ovo su netačne informacije jer glumica nikada nije govorila o konkretnoj lokaciji kuće u kojoj se napad navodno dogodio, te je čitalac mogao da stekne utisak da se zaista radi o kući u Ritopeku.

Ovaj dio je zato izbačen iz teksta i izvršena je izmjena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije