Ex -Yu

Psiholog i pedagog "Ribnikara" objasnili kako se ponašao Kosta K. neposredno pred masakr

Psiholog i pedagog "Ribnikara" objasnili kako se ponašao Kosta K. neposredno pred masakr
Foto: Tanjug/Arhiva | Psiholog i pedagog "Ribnikara" objasnili kako se ponašao Kosta K. neposredno pred masakr

Psiholog i pedagog u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj je 3. maja trinaestogodišnji dječak ubio devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbjeđenja, saslušani su u policiji.

Kako se saznanje, oni su pozvani da objasne da li se dječak prije masakra koji je počinio ponašao neuobičajeno, kao i da li je bilo problema sa njim u školi.

Školski psiholog i pedagog saslušani su u sklopu predkrivičnog postupka koji je pokrenut protiv majke dječaka kako bi se provjerilo da li u njenom ponašanju prema sinu ima elemenata krivičnog djela zanemarivanje i zapuštanje maloljetnog djeteta. 

Oni su izjave dali u policiji i kada budu preduzete i ostale radnje koje su naložene, izvještaj će biti dostavljen tužilaštvu, nezvanično se saznaje.

Podsetimo, izjavu je dala i majka trinaestogodišnjaka, kao i dadilja koja ga je čuvala od jedanaestog mjeseca do prije nekoliko godina. Više tužilaštvo u Beogradu preuzelo je ovaj predmet, pošto se pred njih već vodi postupak protiv oca masovnog ubice iz osnovne škole. Njegov otac je uhapšen je istog dana kada se dogodio masakr u centru Beograda i on je i dalje u pritvoru. Sumnjiči se za krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Inače, Ministarstvo prosvete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u školi i predalo predlog za razrješenje direktorke škole, kao i sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji su suspendovani do okončanja tog postupka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije