Ex -Yu

Pupovac: Hrvatskoj u interesu stabilna Srbija

Pupovac: Hrvatskoj u interesu stabilna Srbija
Foto: N.N. | Pupovac: Hrvatskoj u interesu stabilna Srbija

ZAGREB - Predsednik SDSS Milorad Pupovac izjavio je danas, govoreći o Srbiji da ljudi nikad ne žele da njihovi susjedi imaju probleme, pa je tako i Hrvatskoj u interesu da je Srbija stabilna.

"Mi dijelimo brigu u vezi sa svim što se događa u Srbiji, Srbija je u geopolitičkom smislu poligon izuzetno značajnih sukoba kad su u pitanju očekivanja politika ključnih aktera u regionu, a Hrvatska sasvim sigurno nije među onima koji na bilo koji način komplikuju te stvari", rekao je Pupovac za Jutarnji list.

Upitan da li to znači da je kritičan prema izjavi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je Hrvatska pridonijela nedavnim neredima, Pupovac je rekao kako medijski napisi koje su objavljivali pojedini hrvatski mediji, a koji su bili povod za takvu Vučićevu reakciju, sasvim sigurno nisu bili dovoljni da bi se prozivala hrvatsku vlast.

Na pitanje da li je dobro za Srbiju da nema opoziciju i da je cijela vlast koncentrisana u rukama jednog čovjeka, Pupovac je rekao da ako nema opozicije u parlamentu stvoriće se negdje drugde.

"Kad bih bio u prilici, savjetovao bih da se ta velika moć koncentrisana u rukama jedne stranke upotrebi za jačanje pluralizma", rekao je Pupovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije