Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pupovac: Lista SDSS-a biće iznenađenje izbora za Evropski parlament

Pupovac: Lista SDSS-a biće iznenađenje izbora za Evropski parlament
Foto: Arhivska fotografija | Pupovac: Lista SDSS-a biće iznenađenje izbora za Evropski parlament
N.N.

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste za EU izbore Milorad Pupovac poručio je sa predizbornog skupa u Vukovaru da su Evropi potrebne promjene, ali promjene su potrebne i Hrvatskoj te je pozvao birače da podrže listu SDSS-a čiji kandidati se, po njemu, svi odreda zalažu za Hrvatsku budućnosti, a ne prošlosti.

Milorad Pupovac kazao je da će lista SDSS-a biti iznenađenje nedjeljnih izbora za Evropski parlament i po rezultatu i po učinku, prenijela je Hina.

"S optimizmom čekamo nedjelju i brojanje glasova i sigurno smo da će se potvrditi koliko je snažna podrška koju ima SDSS i koliko je ono što smo učinili u kampanji bilo blagotvorno za cijelo hrvatsko društvo i koliko je ona u jednom trenutku prestala biti kampanja i postala neka vrsta društvenog i političkog pokreta protiv netolerancije, mržnje i nazadovanja", kazao je on.

Rekao je i da je SDSS u predizbornu kampanju krenuo s namjerom da pokrene vlastite birače, ali i Hrvatsku. Pupovac je poručio da evroparlamentarac Srbin može promijeniti mnogo u samopouzdanju Srba u Hrvatskoj i donijeti mnogo toga dobroga Evropi.

"Mi dolazimo iz prostora u kojem znamo šta znači dobar ili loš odnos između većine i manjine, kao i kada nema ravnopravnosti između naroda i država koje su pod istom kapom kao što su sada države članice EU-a. Mi znamo i kako se to treba mijenjati i bićemo glas iz Hrvatske koji će zagovarati da se to mijenja", poručio je predsjednik SDSS-a.

Nestranački kandidat s te liste Dejan Јović kazao je da je njima posebno važno da u Vukovaru naglase važnost mira koji je "uz slobodu jedan od dvije temeljne vrijednosti koje su univerzalne i one mogu ići samo zajedno".

"SDSS-u je veoma važno da glasom u Evropskom parlamentu podrži politiku očuvanja EU, većeg obima sloboda, posebno za manjine i održavanjem sloboda, ne samo u centru, nego i na evropskoj periferiji", kazao je Јović.

(rts)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije