Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pupovac: Nismo dobacili do cilja, ali nismo ni podbacili

Pupovac: Nismo dobacili do cilja, ali nismo ni podbacili
Foto: N1 | Pupovac: Nismo dobacili do cilja, ali nismo ni podbacili
Tanjug

ZAGREB - Nastavićemo to što smo započeli da bismo širili prostor slobode i kod svakog našeg aktuealnog i potencijalnog birača stvorili potpuni osjećaj sigurnosti, izjavio je danas lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac.

On je dodao da njegova stranka istovremeno želi da širi svoja savezništva sa biračima svih nacionalnosti i sa strankama koje su joj bliske.

SDSS nije uspjela da osvoji mandat u Evropskom parlamentu, ali je u stranci nepodijeljeno mišljenje da je ostvaren odličan rezultat, prenosi portal Novosti i dodaje da je više od 28.000 glasova politički kapital na koji u budućnosti treba računati, pogotovo ako se zna da je rezultat mogao biti i bolji da je u Srbiji bilo više biračkih mjesta.

"Mislim da možemo biti zadovoljni ukupnim učinkom na ovim evropskim izborima. Nismo dobacili do onoga što nam je bio krajnji cilj, ali isto tako, nismo ni podbacili. Postigli smo ono što gotovo nitko nije očekivao do razvoja naše kampanje i ono što je najvažnije, pokazali smo da smo stranka koja je do sada potcjenjivana, a ovaj rezultat pokazuje da su iza nas ostale brojne liste koje su procjenjivane kao mnogo uspješnije od SDSS", kazao je Pupovac.

Ono što je najvažnije, prema njegovoj ocjeni, je što se ovim rezultatom SDSS samostalno pozicionirao kao treća politička lijevo-liberalna opcija u Hrvatskoj.

"Rezultat je mogao biti bolji da nije bilo opstrukcija na biračkim mjestima u inostranstvu, odnosno da nije bilo očigledne diskriminacije i neuvažavanja naših argumenata u Državnom izbornom povjerenstvu, kada smo uočili tu diskriminaciju prije izbora", naveo je Pupovac.

Kandidat SDSS za poslanika u Evropskom parlamentu, profesor na Fakultetu političkih nauka Dejan Jović naglasio je da su kampanja i njen rezultat pokazali da ta stranka i njeni zastupnici imaju legitimitet u hrvatskoj politici.

Jović smatra da je kampanja koja je vođena imala pozitivan efekt, posebno kada se uzme u obzir njen emancipatorski karakter.

On je ocijenio da je ta kampanja pokazala sasvim novi tip političke pozicije i ambicije srpske zajednice u Hrvatskoj.

Jović je istakao da je skoro 30.000 glasova respektabilan rezultat, posebno kada se uporedi s drugim parlamentarnim strankama, kao što su HNS i HSLS, uključujući nove političke grupacije poput Starta i Nova ljevice.

"Mislim da je najvažniji dugoročni efekti tog rezultata u tome što sada niko ne može da osporava legitimitet srpskih poslanika u Saboru, jer je očigledno da i bez posebne manjinske kvote i izborne jedinice SDSS može da dobije 30.000 glasova, što je više nego što je Milorad Pupovac dobio na prošlim evropskim izborima i više nego što srpski zastupnici dobiju na parlamentarnim izborima", rekao je Jović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije