Ex -Yu

Pupovac: Očekujemo bolji rezultat SDSS-a nego prije četiri godine

Pupovac: Očekujemo bolji rezultat SDSS-a nego prije četiri godine
Foto: NN Arhiva | Pupovac: Očekujemo bolji rezultat SDSS-a nego prije četiri godine

ZAGREB - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac očekuje da će na današnjim lokalnim izborima u Hrvatskoj SDSS imati bolji rezultat nego prije četiri godine u najvećem dijelu jedinica lokalne i regionalne samouprave u kojima ima svoje kandidate, prvenstveno Sisačko-moslavačkoj i Vukovarsko-sremskoj županiji.

On kaže da očekuje da će rezultati izbora u Kninu omogućiti značajnije učešće srpske zajednice i obnova političkog učešća Srba na tom području.

Pupovac, koji je i poslanik u Saboru, smatra da su ovi izbori neka vrsta bitke koja će pokazati da li će se desne stranke, poput Domovinskog pokreta i njima bliskih saveznika afirmisati ili će partije poput HDZ-a sačuvati politiku desnog centra i biti kakav-takav garant od prodora desničara.

"U Zagrebu se očekuju promjene koje će po svoj prilici prekinuti dugi kontinuitet jednog tipa vlasti, u Vukovaru da se prekinu politike nacionalnih podjela i sukoba po nacionalnoj osnovi", rekao je on.

Pupovac ističe da očekuje u Rijeci da SDP koji je oslabljena stranka potvrdi zadnje uporište u velikim gradovima koje ima.

On je nakon zatvaranja glasačkih mjesta objavio je da je značaj ovih izbora višestruk, te istakao da je važno da birači u što većem broju izađu na glasanje.

"Jako je važno da birači izađu u što većem broju na lokalne izbore, jer je to garancija da će se braniti demokratija. Kad su u pitanju građani srpske nacionalnosti, to je garancija da će politika srpske zajednice doprinijeti odbrani demokratije, te istovremeno boljoj participaciji i zaštitnim mehanizmima za unapređenje njihovih prava", rekao je Pupovac za "Novosti", portal SNV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije