Ex -Yu

Pupovac: Sabor će biti težak

Pupovac: Sabor će biti težak
Foto: N.N. | Pupovac: Sabor će biti težak

BEOGRAD - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata izbora u Hrvatskoj, da će hrvatski Sabor u cijelini gledano biti težak i da SDSS sada ne razmišlja o postavljanju uslova pobjedničkom HDZ-u, već isključivo o svojim izbornim rezultatima.

On je naglasio da je bilo vidljivo da se HDZ oporavlja posljednjih desetak dana, ali da nije bilo očekivano da će Restart koalicija proći ovako loše, prenosi agencija Hina.

Pupovac je naveo da će njegova stranka pričekati konačne rezultate.

"HDZ je očuvao političku snagu u političkom životu koja mu pruža mogućnost da formira koaliciju", rekao je Pupovac.

Govoreći o eventualnoj saradnji sa Domovinskim pokretom koji predvodi Miroslav Škoro, Pupovac je rekao da je bilo mnogo kampanje protiv njega, ali da će se pričekati i potom procijeniti "šta je realno moguće - ulaziti u koaliciju ili ne".

Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj najviše glasova srpske nacionalne manjine dobili su kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević.

Andrej Plenković i HDZ pobjednici su parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, pokazuju nepotpuni i preliminarni podaci Državne izborne komisije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije