Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Pupovac prijavljen zbog povreda ugleda Hrvatske

Pupovac prijavljen zbog povreda ugleda Hrvatske
Foto: Screenshot | Pupovac prijavljen zbog povreda ugleda Hrvatske
Fena

ZAGREB - Inicijativa branitelja grada Petrinje predala je u srijedu Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca, tereteći ga da je javnim poređenjem Hrvatske s NDH počinio krivično djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Predstavnik inicijative i ratni vojni invalid, dobrovoljac Domovinskog rata iz Petrinje Ivo Vranjić rekao je novinarima ispred sjedišta Državnog odvjetništva da Milorad Pupovac 28 godina unosi nemir i razdor među hrvatski narod i huška srpski narod na hrvatski narod.

Pupovca terete da je huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati Hrvatsku i njene branitelje, a da je u isto vrijeme glavna poluga koalicije koja vlada Hrvatskom.

Podnosioci su u prijavi naveli izjavu u kojoj je Pupovac nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama 21. avgusta rekao da Hrvatska postaje činilac nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promoviše nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitovati ustaštvo u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljska udruženja.

Tvrde pritom da su u toj izjavi ostvarena bitna obilježja više krivičnih djela a posebno povreda ugleda Republike Hrvatske iz 349. članku Kaznenog zakona zbog čega je, smatraju, Državno odvjetništvo trebalo već pokrenuti kazneni postupak protiv Pupovca.

Ne pokrene li Državno odvjetništvo kazneni postupak Inicijativa će mu svaki mjesec dostavljati preko hiljadu potpisa građana Petrinje i okolice, prenosi Hina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije