Ex -Yu

PzP će podržati novu Vladu Crne Gore

PzP će podržati novu Vladu Crne Gore
Foto: Arhiva | PzP će podržati novu Vladu Crne Gore

PODGORICA - Poslanici Pokreta za promjene (PzP) podržaće novu Vladu Crne Gore, čiji je sastav danas predstavio mandatar Zdravko Krivokapić, odlučilo je Predsjedništvo ove stranke.

Predsjednik PzP-a Nebojša Medojević je na današnjoj sjednici predložio članovima Predsjedništva da ova partija u Skupštini Crne Gore podrži novu Vladu.

Iz PzP-a su naveli da je Predsjedništvo, zbog odgovornosti prema biračima koji su glasali za Koaliciju "Za budućnost Crne Gore", jednoglasno usvojilo Medojevićev prijedlog, pa će samim tim poslanici PzP-a glasati za izbor nove Vlade.

U saopštenju se dodaje da su kritički stavovi PzP-a po pitanju vizije i koncepta Krivokapićeve vlade od ranije poznati javnosti i da je sada jasno da će nova Vlada zapravo biti koalicija Građanskog pokreta "Ura" i nevladine organizacije "Ne damo Crnu Goru", te je Predsjedništvo zadužilo šefa poslaničkog kluba PzP-a u Skupštini Crne Gore Branka Radulovića da pripremi plan zakonodavnih inicijativa u pravcu neophodnih političkih, institucionalnih i ekonomskih reformi u skladu sa Programom PzP-a.

Dodaje se da je Predsjedništvo PzP-a zadužilo potpredsjednika stranke Branku Bošnjak da, u dogovoru sa političkim subjektima koji obezbjeđuju većinu u parlamentu, nastavi pregovore sa Krivokapićem o raspodjeli mjesta "po dubini", koja bi trebalo da pripadnu političkim partijama.

U PzP-u smatraju da je neophodno poslije šest mjeseci napraviti ozbiljnu analizu rada nove Vlade i donijeti adekvatne političke odluke.

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je danas sastav nove crnogorske vlade koja će imati 12 ministarstava i jednog potpredsjednika.

Sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se poslanici izjasniti o novoj Vladi, zakazana je za 2. decembar, sa mogućnošću da poslanici koji ne mogu prisustvovati zbog virusa korona glasaju elektronskim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije