Ex -Yu

RTS: Priština se već priprema za demarkaciju sa Srbijom

RTS: Priština se već priprema za demarkaciju sa Srbijom
Foto: N.N. | RTS: Priština se već priprema za demarkaciju sa Srbijom

PRIŠTINA - Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli su pripreme za obilježavanje linije sa centralnom Srbijom, izjavio je predsjednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da "ne vidi prepreku za obilježavanje granične linije", prenio je RTS pozivajući se na prištinske medije.

"Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtjev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promjene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promjene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda", rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsjednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

"Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi ", kažu analitičari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije