Ex -Yu

Radeljić negira da je objavio prepisku sa Kitarović

Radeljić negira da je objavio prepisku sa Kitarović
Foto: N.N. | Radeljić negira da je objavio prepisku sa Kitarović

ZAGREB - Mate Radeljić, bivši savjetnik za unutrašnju politiku hrvatske predsjednice, negirao je danas da je "pustio u javnost" prepisku koju je imao sa Kolindom Grabar Kitarović, tokom četiri godine provedene na Pantovčaku.

"Nisam ništa pustio u javnost, ona očito glumi žrtvu", rekao je Radeljić za RTL.

Za danas objavljeni tekst u hrvatskom nedjeljniku Nacional, Radeljić kaže da vjeruje da je podmetnut iz kabineta Grabar Kitarović.

"Bez obzira na način na koji me je Kolinda Grabar Kitarović razrješila dužnosti, zloupotrebljavajući tajnu službu, nikad neću javno objaviti bilo kakvu moju komunikaciju s njom, a pogotovo ne planiram pisati knjigu o njoj", rekao je Radeljić.

Na taj način on je komentarisao navodne mejlove koje je razmenjivao s predsjednicom, a čiji sadržaj je danas objavio Nacional. 

Radeljić tvrdi da su mejlovi objavljeni u Nacionalu neistiniti i smatra da je riječ o "podmetanju u režiji Kabineta Grabar Kitarović".

Radeljić za RTL kaže da je cilj da se ona prikaže kao žrtva "osvetoljubivog savjetnika".

"Od prestanka obavljanja dužnosti savjetnika Predsjednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsjednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen. Samim tim ni danas objavljeni navodni sadržaj privatnih mejlova između predsjednice i mene nije istinit”, naveo je Radeljić.

Kabinet predsjednice Grabar Kitarović nije komentarisao objavljene mejlove u nedjeljniku Nacional, a nije se oglasio ni kandidat za predsjednika Hrvatske na predstojećim izborima, pjevač Miroslav Škoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije