Ex -Yu

Radić odgovorio na Grmojin poziv za formiranje antiHDZ vlade

Radić odgovorio na Grmojin poziv za formiranje antiHDZ vlade
Foto: PIXSELL/Robert Anic | Radić odgovorio na Grmoji poziv za formiranje antiHDZ vlade

ZAGREB - U Domovinskom pokretu (DP) glatko su odbili poziv Nikole Grmoje iz Mosta na razgovore oko formiranja antiHDZ vlade.

Podsjećaju kako je svojedobno Most odbio saradnju s njima, te da je sada za kasno za predomišljanja.

"Vratimo se dva, tri mjeseca unazad. Tada je Domovinski pokret zvao Most u koaliciju. Ismijali su nas i ponižavali, a od koalicije nije bilo ništa pa smo posijali barem deset mandata", kazao je Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta napominjući kako su otrpjeli Mostovu odbijenicu i ponižavanje, te da sad više nema prostora za razgovore, prenosi Jutarnji list.

"Povlačimo se na osamu kako bismo osmislili naše pozicije. Pripremit ćemo naša pregovaračka načela, utvrditi minimalne i maksimalne pozicije, te pregovarački tim", kazao je Radić koji nije otkrio koje će uslove tražiti DP kako bi podržao HDZ da formira vladu.

"Jedino je sigurno da neću tražiti ministarstvo gospodarstva iako bi tu imao što pridonijeti", kazao je čelnik DP-a. Ističe kako nema govora o razjedinjavanju DP-a.

Na pitanje ima li pokušaja "razbijanja" DP-a odgovorio je da "ako je i bilo takvih pokušaja, oni su u 24 sata prestali".

Pojasnio je da su svi telefoni DP-ovaca bili na okupu i svi su znali tko je koga zvao i s kojim prijedlozima i ponudama.

Podsjećamo, Grmoja je društvenoj mreži X pozivao na savez protiv HDZ-a.

"Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antiHDZ Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", objavio je Grmoja na X-u pozivajući na savez protiv HDZ-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije