Ex -Yu

Radman: Svaki Hrvat zna da je to bila "velikosrpska agresija"

Radman: Svaki Hrvat zna da je to bila "velikosrpska agresija"
Foto: N.N. | Radman: Svaki Hrvat zna da je to bila "velikosrpska agresija"

ZAGREB - Novi šef hrvatske diplomatije Gordan Grlić Radman izjavio je danas da svaki Hrvat zna da je na Hrvatsku, kako tvrdi, izvršena “velikosrpska agresija” i da je siguran da i predsjednica tako govori.

Radman je to rekao komentarišuću medijske napise da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svojevremeno od hrvatske koleginice tražio da u svojim obraćanjima ne koristi izraz "velikosrpska agresija".

"Svaki Hrvat zna da je to bila velikosrpska agresija Miloševićevog režima. Mi smo vodili Domovinski, odbrambeni rat", rekao je Radman i dodao da je siguran da i "predsjednica tako govori", prenela je Hina. 

Predsjednik Vučić je ranije danas potvrdio da je tražio od Grabar-Kitarovićeve da ne koristi stalno izraz "velikosrpska agresija". 

Hrvatski nedjeljnik Nacional objavio je juče elektronsku i SMS poruku predsjednice Grabar Kitarović s njenim bivšim savjetnikom za unutrašnje poslove Matom Radeljićem.

U toj prepisci, između ostalog, pominje se i ovaj zahtjev srpskog predsjednika Vučića, što je Vučić potvrdio.

Inače, Radeljić kojeg je Grabar Kitarovićeva smijenila sa funkcije savjetnika, negirao je juče da je bilo kome dao prepisku koju je imao s predsjednicom dok je radio na Pantovčaku.

Radeljić je za RTL rekao da je uvjeren da je ta prepiska potekla iz Kabineta predsjednice da bi se u javnosti, u izbornoj kampanji, prikazala kao žrtva.

POVEZANA VIJEST: Najbogatiji hrvatski ministar "težak" 3,8 miliona evra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije