Ex -Yu

Radoš Bajić poklonio automobil ambulanti u selu Medveđa

Radoš Bajić poklonio automobil ambulanti u selu Medveđa
Foto: Screenshot / Youtube | Radoš Bajić poklonio automobil ambulanti u selu Medveđa

MEDVEÐA - Reditelj, scenarista i glumac Radoš Bajić poklonio je automobil škoda fabija terenskoj ambulanti u selu Medveđa u opštini Trstenik.

Na prigodnoj svečanosti u prisustvu mještana rodnog sela, ljekara, medicinskog osoblja i zvaničnika opštine Trstenik, nakon predaje ključeva direktoru Doma zdravlja dr Radovanu Popoviću, u prisustvu predsjednika opštine Trstenik Aleksandra Ćirića - Bajić je kazao da su vremena veoma teška i složena.

"Sada je važna ljudska solidarnost i humanost. Ovo je naš skromni doprinos borbi zdravstvenog sistema i zdravstvenih radnika u velikoj pošasti na koju nažalost savremena medicina nema nikakav odgovor. Imam osećanje duga prema svom narodu u selu gde sam naučio da čitam i pišem... Verujem da bismo svi morali da se ugledamo na divni primer Novaka Ðokovića koji poklanja skenere. Nadam se da će ovaj auto spasiti makar jedan život i to će za mene biti znak da smo uspeli da doprinesemo borbi protiv pandemije", kazao je Bajić.

Doktor Miroljub Dodić, koji u Medveđi radi godinama, kazao je da im auto mnogo znači jer im je olakšan put do pacijenata.

"Mi smo terenska ambulanta i radimo na selu gde je naš zadatak da stignemo do pacijenta za razliku od gradova gde ljudi dolaze u zdravstvene ustanove", kazao je Dodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije