Ex -Yu

Rama zadovoljan zaključcima EU

Rama zadovoljan zaključcima EU
Foto: N.N. | Rama zadovoljan zaključcima EU

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama ocijenio je zaključke ministara spoljnih poslova EU za Albaniju i Sjevernu Makedoniju kao veoma pozitivnu veijst iz Evrope i dodao da je vrijeme da se okonča "prljava ofanziva“ protiv Albanije, aludirajući na aktivnosti opozicije, prenosi a1on.

"Veoma pozitivna vijest iz Evrope na putu ka otvaranju pregovora. I pored neograničenog rata na političkom frontu zla, koji čini sve što je moguće da bi ocrnio zemlju u očima Evrope, da blokira pregovore pretnjama, molotvljevim koktelima i montiranim prisluškivanjima, Albanija opstaje", napisao je Rama na svom Twitter nalogu.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije u Luksemburgu dogovorili su se da se vrate na pitanje o otvaranju pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom najkasnije u oktobru.

"Hajde da se suprostavimo do kraja ofanzivi koja blatom i kamenjem čini sve protiv Albanije. Hajde svi zajedno 30. juna“ (na lokalne izbore), napisao je Rama.

On je ponovo pozvao građane da izađu na lokalne izbore 30. juna, iako je šef albanske države Ilir Meta poništio ukaz o održavanju izbora zbog povečanih političkih tenzija u zemlji.

Meta je takođe najavio da će izvesti vojsku na ulice albanskih gradova 30. juna ukoliko se budu održavali izbori, jer, kako je naveo, ima informacije od stranih službi da se spremaju incidente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije