Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Reagovanja opozicionih stranaka na proteste u Beogradu

Reagovanja opozicionih stranaka na proteste u Beogradu
Foto: Tanjug | Reagovanja opozicionih stranaka na proteste u Beogradu
Tanjug

BEOGRAD - Opozicione stranke reagovale su danas na događaje koji su se prethodne večeri odigrali ispred Skupštine Srbije, pa je tako DS pozvala sve aktere na dijalog i smirivanje situacije, Stranka moderne Srbije kritikovala je policiju za, kako kažu, prekomjernu upotrebu sile, a PSG ocijenio da je najavljeni policijski čas "posljedica nesposobnosti vlasti".

Potpredsjednik DS Dragoslav Šumarac pozvao je građane na smirivanje strasti i zajedničku brigu o javnom zdravlju, a vlast da preispita najavljene odluke. Zatražio je i da se utvrdi identitet uniformisanih, ali i pripadnika policije u civilu koji su reagovali silom protiv demonstranata.

Pored kritika na račun policije, SMS je pozvao javni servis da pravovremeno i istinito izvještava, a nadležne da se s poštovanjem obraćaju građanima.

Pozvali su i sve političke aktere da ne zloupotrebljavaju nezadovoljstvo građana za sticanje političkih poena i ne zloupotrebljavaju nezadovoljstvo građana.

PSG je ocijenio da građani imaju puno pravo da se pobune protiv, kako kažu, hirovitosti vlasti i ne pristanu na najavljeno "kažnjavanje".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije