Ex -Yu

Roditelji dječaka ubice iz "Ribnikara" pred sudom 20. oktobra

Roditelji dječaka ubice iz "Ribnikara" pred sudom 20. oktobra
Foto: N.N. | Roditelji dječaka ubice iz "Ribnikara" pred sudom 20. oktobra

​BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu za 20. oktobar zakazano je pripremno ročište pred parnični postupak protiv roditelja dječaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara, potvrđeno je RTS u Višem sudu.

Tužbu je podnijelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodica žrtava masakra, a tuženi su maloljetnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će donijeti odluku da li u potpunosti ili djelimično prihvata tužbeni zahtjev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podnesena u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Protiv dječakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usljed smrti bliske osobe.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dječaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dječakove majke Viši sud u Beogradu donio je rješenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dječaka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, dok je maloljetnik krivično neodgovoran, jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije