Ex -Yu

Rođaci i prijatelji preminulog dječaka polupali bolnicu u Loznici

Rođaci i prijatelji preminulog dječaka polupali bolnicu u Loznici
Rođaci i prijatelji preminulog dječaka polupali bolnicu u Loznici

LOZNICA - Rođaci i prijatelji Radenka Nikodinovića (8), koji je preminuo poslije preloma ruke, razlupali su Odeljenje hirurgije u Opštoj bolnici u Loznici, pišu "Novosti".

Smrt osmogodišnjaka Radenka Nikodinovića poslije preloma ruke zadobijenog tokom igre šokirala je javnost.

Dan nakon što je javnost upoznata sa slučajem i sumnjama roditelja u ispravnost postupanja u Opštoj bolnici u Loznici u kojoj je dječak liječen - najavljeno je sprovođenje nadozra.

U Opštoj bolnici u Loznici u toku je unutrašnji nadzor povodom ovog slučaja, a iz te zdravstvene ustanove najavljuju da će biti sproveden i spoljašnji nadzor, prenose beogradsi mediji.

“Tragedija je neopisiva i neizmeriva. Dete je pregledano i zbrinuto u Opštoj bolnici, a zbog komplikacija upućeno u Institut za majku i dete u Beograd. Danas je organizovan unutrašnji nadzor a očekujemo i spoljašnji. O rezultatima javnost će biti blagovremeno i adekvatno obaveštena”, navodi se u saopštenju koje je potpisala v. d. direktora dr Mira Vučetić.

Tragedija se dogodila šest dana nakon što je dječak polomio ruku.

Njega su roditelji istog dana prevezli do lozničke bolnice gdje mu je na odjeljenju ortopedije ukazana pomoć i stavljen gips.

Prema tvrdnjama roditelja, dječak nije zadržan u bolnici iako je na ruci bio otvoren prelom, a komplikacije i temperatura javile se se kod kuće već iste večeri.

Dan kasnije, kada je bilo očigledno da se dječak ne osjeća dobro i da je ruka modra, zadržan je na odjeljenju, a iste večeri upućen u Institut za majku i dete u Beogradu.

Borba ljekara da Radenku spasu najpre ruku, a potom i život, nije dala željene rezultate i dječak je zbog infekcije preminuo u subotu 8. oktobra.

Obdukcioni nalazi trebalo bi da potvrde i razjasne sve detalje i uzroke tragičnog kraja djeteta.

 

Povezana vijest:
Dječak slomio ruku, poslije nekoliko dana preminuo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije