Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Rus otkazao ljetovanje u Hrvatskoj: Slomićemo ti noge

Rus otkazao ljetovanje u Hrvatskoj: Slomićemo ti noge
Foto: N.N. | Ilustracija
N.N.

Anton Visoven iz Moskve prije dvije godine poželio je da letnji odmor provede u svjetioniku.

To mu se činilo savršeno kad je na sajtu Airbnb-u pronašao Strugu na Lastovu i tamo je rezervisao boravak, piše portal Telegram. 

Ali, nakon nekog vremena on se predomislio i odustao od ljetovanja u svjetioniku.

Nije ni slutio kakve će mu to probleme donijeti. 

Lokalni muškarci koji su uključeni u iznajmljivanje svjetionika, Antonu su počeli ozbiljno da prijete.

Prvo ga je nazvao 41-godišnji B. J.

Prema uskoro pravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Dubrovniku, kako se navodi, B.J. mu je poručio da će ubiti njega i njegovu djevojku.

"Ovo ti je zadnja noć u Hrvatskoj",rekao je B.J. Visovenu i kazao mu da mora da se pazi njega i njegovih prijatelja. Anton mu je prekinuo vezu, ali je B.J. nastavio da mu prijeti SMS porukama.

"Samo ispravi svoju prevaru. Nazovi Airbnb odmah i reci im da je sve u redu, ili ćeš nam sutra dati novac. To će te puno koštati. Mi ćemo ti uništiti odmor, ako ne nazoveš Airbnb kroz deset minuta i ne riješiš svoju prevaru. Nećeš se dobro provesti", napisao mu je B.J, piše Telegram.

Zatim se u cijelu priču uključio L. D. (35) koji je zaposlen u jednoj privatnoj turističkoj agenciji. On je Antonu takođe poslao prijeteću poruku:

"Anton imaš deset minuta da nazoveš Airbnb i kažeš im da ne želiš da otkažeš i da ostaješ u apartmanu, u suprotnom ćemo mi ujutro doći s privatnim gliserom, naplatiti ti 2.000 evra i slomićemo ti noge".

Nakon toga Visoven je ove prijavio policiji, pa je protiv njih Opštinsko državno tužilaštvo u Dubrovniku u 2017. podiglo optužnicu, a prošle je godine dubrovački sud protiv njih izdao krivične prijave.

Sada su kažnjeni uslovnom presudom od pet mjeseci zatvora, a očekuje se da uskoro postane pravosnažna, navodi Telegram.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije