Ex -Yu

Pratite nas na Google news

SAD šalju oružje na Balkan

SAD šalju oružje na Balkan
Foto: N.N. | SAD šalju oružje na Balkan
Tanjug

SKOPLJE - U narednih deset godina će biti potrošeno 700 miliona evra za modernizaciju oružanih snaga Sjeverne Makedonije, prenosi TV21.

Ovo se odnosi na modernizaciju lake pješadije, uključujući i nabavku oklopnih transportera.

SAD će modernizovati vojsku Sjeverne Makedonije, i uskoro će biti potpisan sporazum o nabavci transpotera, navodi ovaj izvor. 

Planirana je, kako se dodaje, i nabavka višenamjenskih helikoptera. Planirana je i kupovina više helikoptera, jer se oni u vlasništvu Armije Republike Sjeverne Makedonije (ARM) već smatraju zastarjelim jer im upotreba ističe 2024. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije