Ex -Yu

SDSS će podržati Plenkovićevu vladu

SDSS će podržati Plenkovićevu vladu
Foto: N.N. | SDSS će podržati Plenkovićevu vladu

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac izjavio je danas da će ta stranka podržati novu vladu Andreja Plenkovića.

Pupovac je pojasnio da je o tome postignuta velika saglasnost na sjednici Predsjedništva stranke, te da je "dogovor pao za manje od 15 minuta".

On je dodao da je ovlastio troje poslanika SDSS-a izabranih u parlament da podrže novu vladu.

Pupovac je izjavio novinarima, nakon sjednice Predsjedništva, da će SDSS o budućoj vladi i tome kako će ona izgledati, sa premijerom razgovarati naknadno.

On je dodao da su članovi Predsjedništva razgovarali i o učešću u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti i spremni su da prihvate razgovor i o jednom i o drugom, prenose mediji.

Upitan da li bi pristao da bude ministar u novoj vladi, Pupovac je rekao da na to sada ne može da odgovori i ponovio da je i ranije bilo dosta prilika u njegovoj političkoj karijeri kada je mogao biti član vlade, pa nije.

"O tome ko će to biti i u kom obliku, razgovaraćemo najprije između sebe. Prije nego što razgovaramo o tome međusobno, razgovaraćemo i sa Plenkovićem. Jasno je da ne želimo da licitiramo ni sa imenima, ni sa pozicijama", rekao je Pupovac i istakao da manjine žele da budu ravnopravni partneri u vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije