Ex -Yu

SNP će podržati Krivokapićevu Vladu

SNP će podržati Krivokapićevu Vladu
Foto: SNP | SNP će podržati Krivokapićevu Vladu

PODGORICA - Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore jednoglasno je danas podržao preporuku stranačkog Izvršnog odbora o podršci izglasavanju nove Vlade Crne Gore, shodno dogovoru predstavnika SNP-a i predsjednika poslaničkih klubova sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.

Iz SNP-a je saopšteno da je na ovaj način Glavni odbor na elektronskoj sjednici dao ovlašćenje svojim poslanicima u Skupštini Crne Gore da glasaju za personalni sastav nove Vlade.

"Glavni odbor je ovim činom uputio jasnu poruku javnosti da je 30. avgusta ostvarena velika pobjeda, a formiranjem nove Vlade otjelotvoriće se ono što je narod čekao gotovo tri decenije. To znači da počinje proces demontaže i razvlašćivanja DPS-a, a samim tim i do stvaranja uslova da se uđe u suštinski proces promjena u našoj državi", ističe se u saopštenju.

Od nove Vlade SNP očekuje da učini sve kako bi se poboljšao kvalitet života građana, kao i uspostavljanje pravnog poretka u kojem neće biti diskriminacije po bilo kom osnovu.

Mandatar Zdravko Krivokapić predstavio je 27. novembra sastav nove crnogorske vlade u kojoj će na 12 ministarskih funkcija biti vanstranačke ličnosti, dok će potpredsjednik vlade biti lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Sjednica crnogorskog parlamenta, na kojoj će Krivokapić obrazložiti program i personalni sastav nove Vlade, biće održana u srijedu, 2. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije