Ex -Yu

Sahranjen Matej Periš, ispraćen uz pjesmu "Moj lipi anđele"

Sahranjen Matej Periš, ispraćen uz pjesmu "Moj lipi anđele"
Foto: MUP/Arhiva | Sahranjen Matej Periš, ispraćen uz pjesmu "Moj lipi anđele"

SPLIT - Veliki broj Splićana okupio se danas ispred kapele na tamošnjem groblju i na vječni počinak ispratio Mateja Periša, 27-godišnjeg mladića iz Splita, koji je noć uoči dočeka Nove godine bez traga nestao u Beogradu i nastradao u Savi.

Mladi Matej sahranjen je danas nešto prije 12 časova. Pored njegove vječne kuće stoje vijenci i cvijeće u bijeloj boji, javlja Alo.rs.

Matej je ispraćen uz pjesmu Olivera Dragojevića "Moj lipi anđele" a počivaće u zidnoj grobnici, nedaleko od najboljeg druga.

Porodica tragično nastradalog Mateja Periša prva je stigla u kapelu gdje je primala saučešće od velikog broja ljudi koji su došli da ga isprate.

Nenad Periš, Matejev otac, zahvalio se svima na podršci koju je dobijao tokom pet mjeseci potrage sa sinom te zamolio javnost i novinare da se sahrana održi u krugu najbližih prijatelja i porodice.

"Poštovani novinari i snimatelji, još jednom vam se zahvaljujem na saosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali još jednom vas molim da se zbog izuzetno teških trenutaka za mene i moju porodicu suzdržite od bilo kakve medijske pažnje sahrane našeg Mateja i događaja uz nju. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i ime svoje porodice zahvaljujem", napisao je Matejev otac Nenad Periš uoči sahrane.

Porodica tragično nastradalog Mateja započela je tzv. žalovanje, oni su jutros u kapeli primali saučešće poslije čega je planirana misa u znak sjećanja na tragično nastradalog mladića. Misa se održava na Neslanovcu u Crkvi Svetog Marka u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije