Ex -Yu

Sahranjen Muamer Zukorlić na porodičnom groblju kod Tutina

Sahranjen Muamer Zukorlić na porodičnom groblju kod Tutina
Foto: Print Screen/Youtube | Sahranjen Muamer Zukorlić na porodičnom groblju kod Tutina

BEOGRAD - Potpredsjednik Skupštine Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić sahranjen je danas u svom rodnom selu Orilju, kod Tutina, u prisustvu porodice i velikog broja vjernika, prijatelja i poštovalaca.

Zvaničnici, vjernici i poštovaoci prethodno su se molitvom na trgu u Novom Pazaru oprostili od Muamera Zukorlića, bivšeg glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji sa sjedištem u Novom Pazaru.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud Dudić rekao je za Zukorlića da je bio među rijetkim ljudima koji su unosili pozitivne promjene u društvu.

"Muamer je vodio borbu za jačanje islamske zajednice i osnivao je visokoškolske ustanove. Mnogo je žurio, kao da je znao da će biti kratkog veka", rekao je Dudić.

Molitvi su prisustvovali i bivši i sadašnji poglavari Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić i Husein Kavazović.

Nakon molitve kovčeg sa tijelom pokojnog Zukorlića prebačen je u selo Orlje, gdje je sahranjen na porodičnom groblju, prenijeli su beogradski mediji.

Muamer Zukorlić, koji je bio i predsjednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, iznenada je preminuo u subotu, 6. novembra, u 51. godini, nakon predavanja koje je držao studentima u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar donio je odluku da 7. novembar proglasi Danom žalosti povodom smrti Zukorlića, dok je opština Sjenica proglasila trodnevnu žalost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije