Ex -Yu

Sahranjen Zoran Stanković

Sahranjen Zoran Stanković
Foto: Print Screen | Sahranjen Zoran Stanković

BEOGRAD - Poznati srpski patolog, general i bivši ministar, prof. dr Zoran Stanković, uz vojne počasti sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Stanković, koji je preminuo 5. oktobra u Vojno-medicinskom centru(VMC) na Karaburmi od posljedica zaraze virusom korona, sahranjen je u prisustvu porodice, rodbine, brojnih prijatelja, saradnika i predstavnika Vojske Srbije.

Njegov kovčeg nosili su pripadnici Garde Vojske Srbije, svirao je orkestar Garde Vojske Srbije, a počasne plotune ispalili su takođe pripadnici Garde Vojske Srbije.

Ranije danas u Domu vojske održana je komemoracija povodom smrti Zorana Stankovića, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na komemoraciji su se u ime Ministarstva odbrane i Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medvedu, čiji je Stanković bio predsjednik, od najpoznatijeg srpskog patologa oprostili njegovi saradnici.

Stanković je završio je Medicinski fakultet u Nišu 1980. godine, a doktorirao je 1997. godine. Završio je specijalizaciju za sudsku medicinu i patologiju i bio je patolog na ratištima bivše Jugoslavije, uvršten je na listu eksperata UN za sudsku medicinu i više puta je svjedočio u Haškom tribunalu.

U čin general-majora unapređen je 2001, a godinu dana kasnije izabran je za najmlađeg načelnika VMA u istoriji te ustanove.

Bio je ministar odbrane i zdravstva, a od 2012. obavljao je funkciju predsjednika Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medvedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije