Ex -Yu

Šapić pozvao srpski narod da ne dižu ruke jedni na druge

Šapić pozvao srpski narod da ne dižu ruke jedni na druge
Foto: Tanjug | Šapić pozvao srpski narod da ne dižu ruke jedni na druge

BEOGRAD - Predsjednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić saopštio je danas da svako ima pravo na protest, ali da onaj ko ugrožava bezbjednost građana mora biti procesuiran i pozvao građane Srbije da ne dižu ruku jedni na druge "a naročito ne jer to nekome spolja odgovara".

Šapić je u objavi na Facebooku istakao da se strani državljani koji su pohapšeni, a učestvovali su u neredima po Srbiji, moraju najstrože kazniti.

"Time ćemo pokazati svakome ko pokuša iz inostranstva da ugrozi srpsku bezbednost iz svog političkog interesa, da je Srbija suverena i nezavisna država i da će svaki pokušaj uplitanja u naše unutrašnje stvari, a naročito ugrožavanje bezbednosti srpskog naroda, biti osujećen i najstrože kažnjen", poručio je Šapić.

On je pozvao srpski narod da se "dozove pameti" i da se ne napada međusobno.

"Ne moramo da se politički slažemo, ali ne smemo da dižemo ruke jedni na druge i ugrožavamo bezbednost našeg naroda i društva u kojem živimo. Srbija zauvek", rekao je Šapić.

On je istakao da svako ima pravo da protestuje na civilizovan i legalan način, ali da isto tako svako ko prekrši zakon, remeti javni red i mir, uništava državnu i privatnu imovinu, na silu pokušava da uđe u institucije društva, pali po gradu i ugrožava bezbjednost građana mora da bude spriječen, zatvoren i hitno procesuiran.

Navodeći da je obaveza policije da štiti javni red i mir, Šapić je poručio i da policija ne smije da prekorači svoja ovlašćenja i da onaj ko to ipak učini mora biti jasno sankcionisan, istovremeno.

"Policija ne može i ne sme da dozvoli da se bilo ko igra sa bezbednošću srpskog naroda", zaključio je Šapić.

U Beogradu i nekoliko drugih gradova u Srbiji u prethodne dvije večeri održani su protesti u kojima je povrijeđeno više desetina policajaca i demonstranata, zbog ranije najave uvođenja policijskog časa u vezi sa epidemijom virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije